Yin Yoga @ Heartstrings

Wat is Yin Yoga?

Er zit kracht in een rustige practice.

Yin yoga is een goede tegenhanger in ons drukke bestaan. We zijn in onze maatschappij onderhevig aan talloze prikkels… er is geen ontsnappen aan. In een Yin yoga practice verloopt alles rustig, je neemt de tijd voor jezelf, maakt een verbinding tussen lichaam en geest in het NU.

Jezelf overgeven in een houding.

In een Yin yoga practice blijf je tussen de 3 en 5 minuten in een bepaalde houding of zelfs tot 15 – 20 minuten in een Yin restorative sessie. Tijdens de practice maak ik vaak gebruik story-telling om je ook op deze wijze te ondersteunen bij het naar binnen keren in jezelf.

Yin yoga is een langzame vorm van yoga maar zeker ook intens. Je blijft namelijk relatief lang in een houding en bereikt daarbij via stretching niveaus in je lichaan die voorbij je spieren gaan, zoals het bindweefsel ofwel fascia. Je zou fascia kunnen zien als een spinneweb dat alles met alles verbind in je lichaam. Yin yoga zorgt ervoor dat je dus ook in diepere niveaus flexibiteit ontwikkelt waardoor de ‘flow van chi’ gaat stromen, en eventuele energetische blokkades worden opgeheven vanuit een release van het celgeheugen.

Yin yoga bevat elementen van mindfulness en heeft een meditatief en verstillend effect.

Yin Yoga integreer ik o.a. in de fasciatherapie (F.I.T) en als onderdeel van mijn werkwijze tijdens een behandeltraject.