Coaching en Psychosomatische Therapie in Corona tijden

Een afspraak maken? Dat is mogelijk!

veiligfysio

Behandelingen op de locatie van de praktijk zijn weer mogelijk vanaf 11 mei. Ik werk ook nog met online consulten. Ik heb nu een hybride praktijk met blended care.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Geen handen schudden
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maak ik gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vraag ik jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Dus mocht je mij nodig hebben, geef mij een belletje op en dan overleggen we wat voor behandeling voor jou passend is.

Indien de behandeling (ook) op afstand plaatsvindt:

Op afstand gaat de videoconsultatie via WeSeeDo, een speciaal voor de zorg ontwikkelde applicatie, welke is goedgekeurd en aanbevolen door de NZa. Met dit videoconsult kan ik een volwaardig consult op afstand geven. Het is een beveiligde applicatie, waarin ik de patiënt uit een virtuele wachtkamer ophaal. De interventies van de psychosomatiek therapie lenen zich goed voor videoconsultatie: inzicht- gevende gesprekken, psycho-educatie, cognitief gedragstherapeutische interventies, adem- en ontspanningsoefeningen en mindfulness. Tijdens het videoconsult heeft de therapeut de patiënt duidelijk in beeld, ziet de lichaamstaal goed en kan hints naar stressoorzaken goed oppakken. De therapeut kan hiermee een volwaardige behandeling geven. En patiënten blijken er in deze tijd heel erg blij mee te zijn. Velen hebben nu zichtbaar meer stress en klachten en behoefte aan ondersteuning en therapie.

Hieronder alle mogelijkheden:

Afspraken voor de psychosomatische fysiotherapie via beeldbellen. Heb je last van gedachten en gevoelens die maar bij je blijven? Ben je continu aan het piekeren? ervaar je angst, paniek, spanningsklachten en stress?

Het zijn onzekere en spannende tijden. Dit kan leiden tot stress en/of angstklachten. Of misschien ervaar je stressklachten nu je verplicht tot stilstand komt en de agenda leeg is. Of je bent in alle hectiek aan het thuiswerken. Misschien heb je behoefte aan een luisterend oor.

Mijn missie? Op een praktische wijze grip krijgen op je stress en/of spanningsklachten. Juist nu!

ReAttach lukt helaas niet online maar er is wel een techniek vanuit de ReAttach benadering die wel online mogelijk is, namelijk de Wiring Affect With ReAttach: W.A.R.A. Een snelle techniek om om te gaan met negatieve gevoelens.

Klachten aan het bewegingsapparaat of klachten rug, nek en schouders door thuiswerken? Hiervoor maak ik gebruik van een programma met uitgebreide mogelijkheden om een oefenprogramma samen te stellen wat gericht is op jouw klacht aan het bewegingsapparaat.

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en elkaar.